BLOEDLUIS

Bloedluis bij kippen is een van de meest voorkomende plagen op pluimveebedrijven. Een plaag die aanzienlijke verliezen en schade veroorzaakt. Niet alleen de diergezondheid lijdt daar onder, maar ook de rentabiliteit van het bedrijf. De schade kan gemakkelijk oplopen tot 1160 euro per 1.000 leghennen, dus 1,16 euro per kip per ronde. (1)

Bloedluizen kruipen op kippen om bloed te zuigen. Dit veroorzaakt niet alleen stress, maar ook ontstekingen en aanhoudende jeuk. Het gevolg: lagere voeropname, dalende eiproductie, onrustige kippen en vervuilde eieren. Bovendien is bekend dat de bloedluis bacteriën als Salmonella en E. coli kan overbrengen en irritaties en allergieën veroorzaakt bij de pluimveehouders en hun personeel. (1)

Pluimveehouders zijn al lang op zoek naar een effectief middel tegen bloedluis en waren tot nu toe niet tevreden over de beschikbare opties. (2) Gelukkig is er nu een nieuw middel: Elector®, een product van Elanco dat écht werkt. Met Elector® hebt u een nieuw insecticide voor de controle van de bloedluizenplaag.

BLOEDLUIS KAN BACTERIËN ZOALS SALMONELLA EN E. COLI OVERBRENGEN